Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

Zbaľ sa a vypadni!

16 September, 2018 

Zbaľ sa a vypadni! Trošku expresívne, ale to je v podstate „message“, ktorú dávam všetkým. Mladým, starým, odeteným, slobodným,... pokiaľ naozaj nemáš zásadnú prekážku v cestovaní, neseď na zadku a choď sa pozrieť za humno.

A prečo vlastne? Pretože zrazu zistíš, že aj za tým humnom je svet a ľudia. Možno je niekedy iný a spoznáš niečo nové. Možno je horší ako tvoje humno a začneš sa pozerať na veci doma úplne inak. Možno sa ti tam zapáči viac ako doma a možno tam dostaneš nápad, ktorý zmení celý tvoj život.

Vďaka cestovaniu som dostal nápad na svoje dva biznisplány – bistro MoshiMoshi (vo Švédsku, kde sushi bistrá boli lacnejšie, čerstvejšie a lepšie ako mekáč) a Fusakle (zo všadiaľ som si chcel donieť suvenír, no neznášam lapače prachu, preto som hľadal vždy niečo praktisch), ktoré som realizoval obe doma na Slovensku.

Na cestách som spoznal veľa ľudí a ukázal im Slovensko, vďaka čomu šíria svoje nadšenie z našej krajiny aj tam, kde by za normálnych okolností o nás ani nepočuli. Naučil som sa postarať sám o seba, naučil som sa pokore, spoznal som sám seba, začal som si vážiť sám seba, no najmä som si otvoril myseľ a prestal sa báť nových vecí a zmien. A tento pocit by som doprial každému, pretože to je neskutočne oslobodzujúce.

U nás sa ľudia veľa boja. A boja sa takmer všetkého. Ak sa má niečo zmeniť, tak si myslíme, že zmena znamená apriori niečo zlé. A preto u nás máme stále veľa problémov zdedených z minulosti, lebo kým si zvykneme na niečo nové, trvá to zbytočne dlho. Z tohto pocitu vynikol aj nápad s Fusaklami. Trochu ľudí uvoľniť, otvoriť im myseľ, možno ich inšpirovať. A ono sa to malými krokmi darí.

Na úplnom začiatku si niektorí nevedeli predstaviť nosiť pestré ponožky. A keď zažili pozitívne reakcie okolia, zrazu začali sami vyhľadávať nové kombinácie a vzory. A to je to, v čom by sme chceli pomôcť. Pomôcť sa uvoľniť a hlavne šíriť radosť. Preto pokiaľ môžeš, choď von a poobzeraj sa. V dnešnej dobe je tak jednoduché a lacné cestovať. Je to len o našej pohodlnosti a odhodlanosti. Zmení ti to život. To ti garantujem!